- اجاره تجهیزات پزشکی
- تجهیزات پزشکی تخصصی
- البسه پزشکی و بیمارستانی
- پساری
- تجهیزات الکتروکاردیوگراف
- تجهیزات پزشکی اطفال
- تجهیزات جراحی
- تجهیزات چشم پزشکی
- تجهیزات معاینه گوش،حلق و بینی
- تونومتر
- دستگاه اکوکاردیوگرافی
- دستگاه سونوگرافی
- دستگاه سونیکید
- دستگاه کولپوسکوپ
- دستگاه هولتر مانیتورینگ فشار خون
- ست لارنگوسکوپ
- کاتتر
- لوازم مصرفی بیمارستان
- میکروسکوپ جراحی چشم
- میکروسکوپ دندانپزشکی
- میکروسکوپ معاینه گوش حلق و بینی
- یونیت گوش، حلق و بینی
- تجهیزات پزشکی خانگی
- بالابر بیمار
- بالش طبی
- باند طبی
- پشت کمری طبی
- تب سنج دیجیتال
- تخت پزشکی
- ترازو دیجیتال
- تشک حرارتی
- تشک مواج برقی
- جوراب واریس
- چشم بند خواب
- دستگاه تست قند خون
- دستگاه ضدعفونی کننده
- زیر نشیمنی طبی
- ساپورت طبی پا
- ساپورت طبی تنه
- ساپورت طبی دست
- ساپورت طبی گردنی
- فشارسنج
- قدم شمار
- کاندوم
- گن بارداری
- لوازم گرما و سرما درمانی
- لوازم مصرفی زنان و زایمان
- ماسک 3 لایه
- محلول ضدعفونی کننده
- نبولایزر
- ویلچر
باند طبی
باند طبی یا باند کشی در مدلهای متنوع
باند طبی یا باند کشی نوعی بانداژ در ابعاد مختلف دارای خاصیت کشسانی از جنس پارچه و عموما چندبار مصرف میباشد و برای پیچیدن روی نواحی آسیب دیده، مفاصل کشیده شده و دارای درد طراحی شده است. باند کشی با فشردهسازی ناحیه آسیب دیده موجب افزایش سرعت گردش خون و بازگشت خون به سیاهرگها میشود و در نهایت موجب کنترل و کاهش درد میگردد.
کاربردهای باند طبی
باندهای طبی یکی از تجهیزات پزشکی پر کاربرد است و در بیشتر شاخههای ورزشی و پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از بیشترین کاربردهای این باند به شرح زیر میباشد:
- بعد از فعالیت ورزشی
- پس از بلند کردن وسیله سنگین
- بعد اززیاد کار کردن
- بعد کشیدن اشیاء
- احساس درد و کشیدگی در قسمتی از دست یا پا
- احساس درد در زانو (البته این روش برای همه مناسب نبوده و باید باتوجه به نظر پزشک تجویز شود)
- ورزشکارانی که در ورزش آسیب نه چندان جدی دیدهاند.
- برای نگه داشتن یخ و دیگر درمانهای موضعی در محل آسیب دیدگی. برای اینکار ابتدا مقداری از باند طبی را روی ناحیه آسیب دیده ببندید و سپس بسته یخ را روی آن قرار داده و بقیه باند را روی یخ ببندید.
- برای محافظت از قسمتهایی از بدن که دچار برآمدگی شدهاند و امکان اصابت به نواحی مختلف را دارد.
نحوه بستن باند کشی
برای استفاده از باند طبی ابتدا باید رول باند را بهگونهای نگه دارید که شروع آن رو به بالا باشد. با اینکار روند باند پیچی سادهتر خواهد بود.
پس از اتمام پیچیدن باند روی محل آسیب دیده، از گیرههای فلزی برای نگهداری باند در محل مورد نظر استفاده کنید. توجه داشته باشید اگر ناحیه آسیب دیده در محلی واقع باشد که استفاده از گیره فلزی موجب خراشیدگی ناحیه مذکور و سایر نواحی میشود، میتوانید از گره زدن باند کشی برای تثبیت جای گیره استفاده کنید.
در زمان بستن باند طبی توجه داشته باشید که بستن باند باید از ناحیه پیش از ناحیه آسیب دیده شروع شود و در ادامه روی ناحیه را بپوشاند و در نهایت باند پیچی را پس از ناحیه آسیب دیده به پایان برسانید.
این روش باند پیچی موجب میشود درصورتیکه پانسمان اندکی جابجا شود، ناحیه آسیب دیده همچنان در منطقه حفاظت شده باقی بماند.
انواع باند طبی
باندهای طبی اغلب در اندازهها و فشارهای مخلتف شامل فشار ضعیف، فشار متوسط و فشار زیاد به بازار عرضه میشوند. هر سایز و اندازه برای استفاده در نواحی خاصی کاربرد دارد. در ادامه انواع سایز باند کشی و کاربرد آنها معرفی شده است:
باند کشی ۵ سانتیمتری
باند کشی 5 سانتیمتری از پرطرفدارترین انواع باند طبی میباشد و اغلب یک یا چند عدد از آن در هر خانهای وجود دارد. این سایز پر طرفدار برای استفاده روی ناحیه باریک مانند ناحیه مچ مناسب میباشد.
طول باندهای کشی هنگام استفاده معمولا به 450 سانتیمتر میرسد. دقت داشته باشید این سایز باند کشی مناسب نگه داشتن بستههای یخ نمیباشند و صرفا برای گرم نگه داشتن نواحی دردمند و آسیب دیده توصیه میشود.
باند طبی 7.5 سانتیمتری
باند کشی 7.5 سانتیمتری، برای نواحی بزرگتر از مچ دست کاربرد دارد و در برخی باندهای 5 سانتیمتری برای مچ دست آقایان مناسب نبوده و ناچارا از این باند یا باندهایی با سایز بیشتر برای آنها استفاده میشود.
باندهای 7.5 سانتیمتری اغلب برای استفاده در نواحی نظیر مچ پا استفاده میشود و تا حدودی میتواند یک بسته یخ کوچک را نیز روی ناحیه آسیب دیده نگه دارد.
باندکشی ۱۰ سانتیمتری
باندهای طبی 10 سانتیمتری برای نواحی بزرگتر و آسیب دیدگیهای وسیعتر کاربرد دارد. اگر آسیب دیدگیهای روی مچ دست بسیار زیاد باشد، احتمالا باند طبی در سایزهای کوچکتر کاربردی نبودی و بهتر است از باند 10 سانتیمتری استفاده کنید تا بخوبی بتوانید تمام ناحیه آسیب دیده را پوشش دهید و گرم و محافظت شده نگه دارید.
باند کشی ۱۵ سانتیمتری
باند طبی 15 سانتیمتری، سایز معمولی نمیباشد و تنها در صورتیکه ناحیه آسیب دیده یا متورم وسعت زیادی داشته باشد مورد استفاده قرار میگیرد.
باند کشی 15 سانتیمتری معمولا برای نواحی مانند گردن، شانه یا ران پا توصیه میشوند. این سایز به سادگی میتواند کیسه یخ و سایر درمانها را روی ناحیه آسیب دیده نگه دارد.
طول این باند کشی نیز همانند سایر سایزها در زمان استفاده میتواند تا 450 سانتیمتر برسد.
باند کشی ۲۰ سانتیمتری
باند طبی 20 سانتیمتری بزرگترین سایز این محصول میباشد و در فروشگاههای لوازم پزشکی و بیمارستانی در دسترس میباشد. این باند برای بستن نواحی بزرگی نظیر دور شکم یا دور لگن کاربرد دارد و در صورتی که وسعت آسیبدیدگی زیاد باشد، استفاده میشود.
نکات مهم در زمان استفاده از باند کشی
اصلیترین دلیل استفاده از باند طبی بجای باندهای استریل این است که میتوان باند کشی را بطور منظم دور ناحیه آسیب دیده پیچید و از آن ناحیه در برابر آسیبهای محیطی حفاظت کرد.
باند کشی قابل استفاده روی زخمهای باز نمیباشد. اما اگر لازم بود از باند بزرگتری روی زخم باز استفاده کنید، پیشنهاد میکنیم زخم باز را ابتدا با گاز و باند استریل ببندید و سپس برای محافظت و گرمای بیشتر ناحیه آسیب دیده را با باند کشی ببندید.
در نواحی که دچار کشیدگی شدهاند باند طبی با وارد کردن فشار به ناحیه آسیب دیده و افزایش گردش خون در آن قسمت، موجب بازگشت خون به سیاهرگها و بهبود سریعتر میشود.
باندهای طبی عموما از جنس پلی استر و اسپاندکس هستند.
استفاده طولانی مدت از باند کشی موجب شل شدن باند نمیشود و استفاده شبانهروزی از آن تاثیری در اصطکاک بیشتر نخواهد داشت.
توجه داشته باشید در مدت استفاده از باند طبی حداقل روزانه دو بار آن را باز کنید تا هم ناحیه آسیب دیده هوا بخورد و هم روی باند کشی محیط مرطوب ایجاد نگردد. زیرا استفاده شبانه روزی از باند و باز نکردن آن محیط مرطوبی ایجاد میکند که موجب رشد باکتری و کشت آلودگیهای مختلف میگردد و سلامت فرد را به خطر میاندازد.
در صورتی که در زیر باندکشی برای درمان و اثربخشی بیشتر از موای نظیر ژل استفاده میکنید، لازم است زمانیکه باند حالت کشسانی خود را از دست داد آن را بشویید و بعد از خشک شدن کامل مجددا از آن استفاده کنید.
دقت داشته باشید باند را بیش از اندازه سفت نبندید زیرا منجر به عدم خونرسانی به ناحیه مذکور میگردد. هر زمان در ناحیه بسته شده احساس سوزن سوزن شدن یا کرخت شدن داشتید، باید باند را باز کنید و مدتی صبر کنید تا احساس ایجاد شده رفع گردد و مجددا باند طبی را ببندید.
باند کشی مناسب دارای خاصیت کشسانی مناسب و منافذ کافی برای عبور و مرور جریان میباشد. توجه داشته باشید از خریدن باندهایی که فاقد منافذ باز هستند خودداری کنید.
استفاده از باند کشی گاهی برای درمانهای مربوط به شکستگی توسط پزشک تجویز میشود اما توجه داشته باشید برای درمان شکستگی به هیچ وجه به صورت خودسرانه از این باند استفاده نکنید. اما اگر در اثر ضربه، دردی بدون ورم روی استخوان شما ایجاد شد میتوان از این باندها به عنوان نگه دارنده استخوان آسیب دیده استفاده کرد.
زمانی که در ناحیهای دچار پیچ خوردگی بدون شکستگی یا در رفتگی شدید، میتوان از باند طبی استفاده کرد.
اگر مجبور شدید پای خود را گچ بگیرید و بخش زیرین آن سُر بود و امکان سُر خوردن را افزایش میداد، میتوانید توسط باند کشی مانع سُر خوردن روی گچ پا شوید. به علاوه برای حفظ گچ پا یا گچ سایر نواحی بدن از ضربههای مختلف میتوان با استفاده از باند کشی از شدت ضربات کاست.
قیمت بهترین باندهای طبی
رسپینامد عرضه کننده بهترین و با کیفیتترین باندهای طبی و انواع لوازم پزشکی خانگی با قیمت ویژه میباشد. در این صفحه میتوانید از قیمت انواع باند کشی در برندهای مختلف اطلاع یافته و تجربه بهترین خرید را برای خود به ارمغان آورید.